3ος αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift 2019 3ος αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift 2019

3ος αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift 2019

Έγραψε:

Πυκνοί καπνοί στο Μαραθώνα.

Το Σαββατοκύριακο 18 - 19 Μαϊου βρεθήκαμε στο Μαραθώνα να παρακολουθήσουμε τον 3ο αγώνα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Drift 2019. Δεν είχαμε παρακολουθήσει πάλι αγώνα drift και πήραμε μια πρώτη εμπειρία και καπνίλα από τα λάστιχα των συμμετεχόντων.

3ος αγώνας Πανελλήνιου πρωταθλήματος drift 2019

Το Σάββατο διεξάγονται τα προκριματικά και την Κυριακή μετά το πρωινό ζέσταμα ξεκινάει ο αγώνας. Οι κατηγορίες των αυτοκινήτων είναι δύο η Street Legal και η Pro. Στην κατηγορία Street legal είναι αυτοκίνητα που δεν έχουν μεγάλες μετατροπές και τα περάσματα γίνονται μονά. Στην κατηγορία Pro είναι αυτοκίνητα καθαρόαιμα αγωνιστικά και τα περάσματα είναι διπλά και διπλά εντυπωσιακά!

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram και YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

3ος αγώνας Πανελλήνιου πρωταθλήματος drift 2019

Η ειδικά διαμορφωμένη και τεχνική πίστα που είχαν διαμορφώσει οι οργανωτές με κορίνες ήταν πολύ απαιτητική. Ξεκινούσε μια μία μεγάλη ευθεία και μετά είχε ένα τόξο όπου οι οδηγοί έπρεπε να κρατήσουν σταθερή πορεία και να πετύχουν τα "drift points". Ακολουθούσε ένα S και μια μικρή ευθεία όπου κατέληγε σε δύο φουρκέτες μία δεξιά μία αριστερή όπου οι οδηγοί έπρεπε τοποθετήσουν τα αυτοκίνητα με ένα 'πέταγμα' και με σωστές κινήσεις χωρίς να χαλάσουν την ροή τους  πετυχαίνοντας σωστά τα "drift points". Στο τέλος της διαδρομής οι κριτές έδιναν πόντους στους οδηγούς ανάλογα με το πόσο σωστά είχαν εκτελέσει την διαδρομή.

Τώρα φανταστείτε όλο αυτό με 2 αυτοκίνητα πλάι πλάι!

Μας άρεσε πάρα πολύ και το ευχαριστηθήκαμε. Μια βόλτα στα pits και έβλεπες τρελαμένους ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και μία υπέροχη και φιλική ατμόσφαιρα για εμάς που παρευρεθήκαμε στον αγώνα!

3ος αγώνας Πανελλήνιου πρωταθλήματος drift 2019