Sabelt Taurus | Unboxing Sabelt Taurus | Unboxing

Sabelt Taurus | Unboxing

Έγραψε:

Το κάθισμα θα σε προστατέψει στην δύσκολη στιγμή του ατυχήματος.

Μετά την παρουσίαση του κράνους, η σειρά unboxing αγωνιστικού εξοπλισμού συνεχίζει με το κάθισμά μας. Το Sabelt Taurus είναι ένα κάθισμα που συνδυάζει την σωστή υποστήριξη του σώματος αλλά και την άριστη προστασία του οδηγού σε περίπτωση ατυχήματος.

Ξεκινώντας υπάρχουν 2 βασικές κατηγορίες καθίσματος, αυτά με προστασία για το κεφάλι "κάθισμα με αυτιά" και αυτά χωρίς προστασία για το κεφάλι. Άλλο ένα σετ κατηγοριών είναι ο τύπος που είναι κατασκευασμένο το κάθισμα: τα σωληνωτά, τα carbon και τα fiberglass καθίσματα. Τέλος υπάρχουν τα καθίσματα με ομολογκασιόν FIA τα οποία χρησιμοποιούνται για όλους τους τύπους αγώνων και χωρίς ομολογκασιόν FIA τα οποία επιτρέπονται για καθημερινή χρήση και track days.

Sabelt Taurus Fiberglass - Sabelt Racer Duo Tubular

Αριστερά ένα fiberglass κάθισμα - Δεξιά ένα σωληνωτό κάθισμα

Όπως και το κράνος έτσι και για τα υπόλοιπα κομμάτια του εξοπλισμού η ομολογκασιόν εξασφαλίζει ότι τα υλικά που είναι φτιαγμένο το καθένα, αντέχουν σε αντίξοες συνθήκες πυρκαγιάς και θα προστατέψουν τον οδηγό σε περίπτωση σφοδρού ατυχήματος. Για να εξασφαλιστούν όλα τα παραπάνω, το κάθισμα λήγει σε 5 χρόνια μετά την ημερομηνία κατασκευής του.

Ακολουθήστε μας στα social media Facebook, Instagram και YouTube για να μαθαίνετε, περισσότερα νέα για την ενασχόλησή μας με το motorsport.

Η ονομασία bucket δεν είναι τυχαία καθώς το κάθισμα πρέπει να υποστηρίζει σωστά το σώμα, για να μπορέσει να το προστατέψει σε περίπτωση ατυχήματος. Τα καθίσματα έχουν μεγέθη S-M-L ανάλογα την εταιρία κατασκευής, οπότε τσεκάρετε τις διαστάσεις του καθίσματος που θα αγοράσετε στον κατάλογο του κατασκευαστή και αν μπορείτε δοκιμάστε το πριν το αγοράσετε. Επίσης υπάρχουν και αξεσουάρ για τα καθίσματα όπως μεγαλύτερα μαξιλαράκια κ.ά. ανάλογα την εταιρία κατασκευής του καθίσματος.

Sabelt Taurus - Sabelt Racer

Στο κάθισμα πέραν από τον οδηγό εφαρμόζουν και οι ζώνες. Είναι πολύ σημαντικό πριν ή αφού αγοράσετε ζώνες να αγοράσετε ένα κάθισμα που θα μπορούν να εφαρμοστούν καθώς τα καθίσματα μπορούν να δεχθούν από 4 έως 6 σημείων ζώνες.

Τέλος κάτι που πρέπει να γνωρίζετε για τα καθίσματα είναι ότι τα αγοράζετε χωρίς τις βάσεις τους. Υπάρχουν πολλών ειδών βάσεις (σιδερένιες, αλουμινένιες κ.ά.), τις αγοράζετε ξεχωριστά και ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα καθίσματα.