Το EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022 μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο περσινός αγώνας πραγματοποιήθηκε την τελευταία στιγμή, οπότε φέτος όλοι περιμέναμε κάτι καλύτερο κάτι διαφορετικό!

Η διοργάνωση φέτος ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι και αυτό φάνηκε στο αποτέλεσμα του αγώνα. Υπερειδική στο Ο.Α.Κ.Α. η οποία έφερε στις μνήμες την εποχή του 2005 - 2006 "για τους παλιούς" αλλά και για τους νέους τους έδωσε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία που όλοι συζητούσαμε! Στο κομμάτι των ειδικών διαδρομών το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έδειξε και φέτος τα δόντια του αφήνοντας καλές και "όχι τόσο καλές" αλλά σίγουρα ξεχωριστές εμπειρίες στους αγωνιζόμενους!

Follow us on Social Media Facebook, Instagram, TikTok & YouTube to be informed about our motorsport activities.

Ο αγώνας κινήθηκε και πάλι από την Πελλοπόνησο μέχρι την Στερεά Ελλάδα όπου κατά την άποψή μου είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός τόσο για τους θεατές όσο και για τους αγωνιζόμενους. Όλες οι ημέρες του αγώνα είχαν θέαμα και δράση.

Το πρόγραμμα του αγώνα για τον θεατή ήταν σχετικά "σφιχτό". Τα σύγχρονα μέσα όπως οι χάρτες που έδωσε η οργάνωση μέσω Google Maps με τις προσβάσεις ήταν άκρως βοηθητικό και δείχνει την σύγχρονη προσέγγιση που έχει επιτευχθεί από την οργάνωση του ράλλυ. Το ίδιο και στον τομέα της προώθησης όπου με σύγχρονα μέσα και συνεργασίες, η οργάνωση έδειξε ότι τα σύγχρονα μέσα δικτύωσης και ενημέρωσης έχουν τεράστια δύναμη.

Η παρέα φέτος ξεκίνησε από την Τρίπολη την Πέμπτη στις 15:00 και επέστρεψε γεμάτη νέες εμπειρίες την Κυριακή στις 20:00! Σχεδιάζοντας τις ημέρες πριν τον αγώνα ποιες ειδικές θα δούμε έχοντας στο νου μας τους πλέον αυστηρούς κανόνες που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τους θεατές αποφασίσαμε να "τρέξουμε" και να δούμε τρεις ειδικές την Παρασκευή, μία το Σάββατο και μία την Κυριακή.

Neuville Acropolis Rally 2022 RallyDiaries

Οπότε ξεκινήσαμε για την υπερειδική στο Ο.Α.Κ.Α. ένα θέαμα που δεν το χάνεις. Φωτογραφίες με τα αυτοκίνητα καθώς έτυχε να τα φέρνουν την ώρα που φτάσαμε. Για την υπερειδική τι να γράψει κάποιος. Ένα Ολυμπιακό Στάδιο γεμάτο, το άκουσμα των αυτοκινήτων ξεσήκωνε τους θεατές. Κανονικό "γήπεδο" όπως έχουμε συνηθίσει εμείς στην Τρίπολη με τον Αστέρα Τρίπολης! Ψυχοθεραπεία!

Φεύγοντας από το Ο.Α.Κ.Α. κατευθυνθήκαμε στην ειδική Λουτράκι όπου κατασκηνώσαμε το βράδυ. Το πρωί το πέρασμα του πρώτου αγωιστικού μας ξύπνησε όμορφα σε συνδυασμό με την φύση. Βλέποντας και το τελευταίο αυτοκίνητο φύγαμε για "την ενδιάμεση" Δάφνη μια νέα ειδική. Ανεβήκαμε στις πρώτες φουρκέτες και απολαύσαμε το θέαμα της ανάβασης των αγωνιστικών. Έπειτα συνεχίσαμε για Βωξίτες. Τους Βωξίτες δεν τους χάνεις. Παρκάραμε στο πάρκινγκ και κατευθυνθήκαμε προς το πρώτο "άνοιγμα" όπου ανεβήκαμε το βουνό και βλέπαμε το αυτοκίνητο για όσο περισσότερη ώρα γινόταν. Δυστυχώς το θέαμα του καμμένου βουνού που πέρσι ήταν καταπράσινο μας χάλασε λίγο την διάθεση. ΜΗΝ ΚΑΙΤΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ. Φαγητό στο Λιανοκλάδι και μετά ανεβήκαμε στην Μοσχοκαρυά για ξεκούραστη σε σπίτι φίλου. Ωραία η ανάβαση Μοσχοκαρυάς!

Το Σάββατο αποφασίσαμε να δουμε τον Ταρζάν από την πρόσβαση στο χωριό Ροβολιάρι. Ναι ήμασταν δίπλα όταν μπήκε το σκυλί στην ειδική διαδρομή! Έπειτα φαγητό στη Λαμία και επίσκεψη στην Κατερίνα μας και το Service Park στη Λαμία. Πρώτη φορά για όλους μας στο Service Park. Πολύ ωραία διάταξη των αυτοκινήτων. Είδαμε όλα τα σέρβις των ελληνικών και ξένων πληρωμάτων.

Lamia Service Park Acropolis Rally 2022 | RallyDiaries

Το απόγευμα περίπου στις 6:00μμ φτάσαμε στην ειδική Ελευθεροχώρι. Είχα της επιφυλάξεις μου μετά τα περσινά όπου είχαμε ακύρωση και η επιλογή για 2 φορές Ελευθεροχώρι την Κυριακή θεωρήθηκε ρίσκο από πολλούς! Από τις 6:00μμ της προηγούμενης μέρας στο σημείο της λίμνης μέχρι αργά το βράδυ δεν σταμάτησε να έρχεται κόσμος! Ο αγώνας διεξήχθη κανονικά χωρίς διακοπή και όλοι το απολαύσαμε!

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022!

Ο αγώνας για άλλη μια φορά έλαμψε! Θεατές και οδηγοί έφυγαν γεμάτοι χαρά και προσμονή για την επόμενη σεζόν!

Με την φετινή επιτυχία σε όλους τους τομείς οι διοργανωτές δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι αγώνες και το motorsport στην Ελλάδα για να λάμψει!

Στη χώρα μας ταιριάζει τόσο ο αγώνας όσο και τέτοιου βεληνεκούς διοργανώσεις. Ευελπιστώ στο μέλλον να έχουμε ακόμα περισσότερα motorsport events και να ξεκινήσει το motorsport στην Ελλάδα να ανεβαίνει και να προβάλλεται περισσότερο στα μάτια των Ελλήνων και όχι μόνο.

Related Articles